Micii lui tata


Cat inca mai prindeti zile frumoase, poate nu strica sa iesiti la un gratar - cine are norocul sa stea la casa, poate profita cu atat mai mult de vremea calda. Mie una imi place extrem de mult mirosul de carbune si fum, intr-o amiaza racoroasa de toamna. Mai merg pe gratar si alte bunataturi din carne, plus niste ardei copt, cateva ciuperci si chiar ceapa coapta, insa de data asta va dau doar reteta de pasta pentru mici a tatalui meu.
Ai nevoie asadar de ceafa de porc, carne de oaie, piper, sare, cimbru, usturoi, apa si bicarbonat de sodiu alimentar. Ca proportii, alegi si singur, in functie de gust. In principiu, cam la un kilogram de carne, pui o capatana de usturoi, iar macar un sfert din carne ar trebui sa fie de oaie, cu ceva seu in ea, ca asta da gustul micilor. La cantitatea data mai devreme, e suficienta o lingurinta de bicarbonat si cam o lingurita din celelate condimente. Se toaca toate si se amesteca bine-bine. Ori merg date de doua ori prin masina de tocat sau mixate in robot pana ce obtii o pasta. Inainte de a pune micii pe gratar, modeleaza-i cu mainile bine unse cu ulei.
Merg cu mustar si, desigur, cu o bere rece (sau cu un pahar de vin rosu).

8 comentarii:

  1. Mmmm,mici ca acasa... nu am mai mancat de nu stiu cand... simteam mirosul prin calculator!

    RăspundețiȘtergere
  2. Recunosc, eu ma feresc uneori de cei de la terase (de teama sa nu ma ingras, ca nu stiu cate grasimi si de ce fel sunt in ei), dar micii facuti de tine, in aer liber, rotiti pe gratar cu mana ta, scosi cand sunt inca suculenti, nici prea prajiti, ca nu-s buni uscati... au parca alt parfum, alt gust si, normal, iti fac mai mult pofta. Uite, pentru tine, Irina, o sa mai pun niste retete cu parfum "de acasa" cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc si le astept cu placere!
    Am pus adresa blogului tau pe al meu... sper ca e ok?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Alina,
    In sfarsit ti-am intors vizita si deja regret ca nu am facut-o mai devreme, pentru ca mi-am amanat in acest fel o supriza placuta!
    Acum e destul de tarziu si nu pot parcurge totul, dar voi reveni sa te citesc si sa-ti comunic impresii.
    Felicitari oricum pentru ceea ce am vazut pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Irina,
    Eu te trecusem deja de doua zile la site-uri favorite :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Dana,
    Multumesc mult pentru aprecieri, eu oricum de cand te-am descoperit sunt un fan al tau. Superbe pozele de la Cernica - astept cu nerbadare si altele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare frumos blogul tau, imi plac retetele mai ales asta de mici.Inca nu am incercat sa-i fac acasa pentru ca nu am avut ingrendientele necesare ( carnea de oaie) dar cu siguranta o s afac reteta asta :) . O zi frumoasa !
    PS. Sper ca nu te deranjeaza daca te-am pus pe lista de culinarese favorite :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Amalia,
    Multumesc, ma bucur ca iti place blogul si iti multumesc si pentru ca ma publici in lista ta. O sa iti intorc si eu gestul atat de frumos, pentru ca si mie imi place blogul tau!

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi