Negrese cu crema

Ingrediente
400 g zahar  • 200 ml lapte si inca 3 linguri lapte • 5 linguri cacao • 100 g margarina • 3 galbenusuri • 1 pachet praf de copt • 200 g faina • faina si unt pentru tapetat tava • miez de nuca si fulgi de cocos, pentru ornat

Cum se face
Freaca bine margarina cu cele 3 galbenusuri de ou, cu 200 g zahar si 3 linguri de cacao pâna ce obtii un amestec dens. Adauga 200 g faina, praful de copt si laptele si samesteca, cel mai bine cu ajutorul unui mixer, pentru a omogeniza. (la acest nivel, poti adauga si doua picaturi de rom, pentru mai multa aroma). Unge o tava cu unt si tapeteaza cu faina, apoi toarna aluatul in strat subtire (eventual poti face doua blaturi separate, daca tava e micuta) si da la cuptorul preincalzit la 180ºC, cca 30 minute. Aluatul e gata când devine pufos, iar pe betisorul cu care verifici blatul nu mai ramâne nici un fel de aluat. Scoate, lasa sa se raceasca si taie in doua, pentru a obtine doua blaturi separate
Prepara crema de ciocolata, din 3 linguri de lapte, 200 g zahar si 2 linguri de cacao, pe care le pui pe foc intr-o craticioara. Fierbe putin amestecul, apoi adauga 50 g margarina si amesteca incontinuu. Dupa 5 minute, când crema s-a omogenizat si a devenit mai tare, toarna jumatate din ea peste primul blat de aluat, apoi lipeste deasupra cel de-al doilea blat si toarna restul de compozitie. Decoreaza, cât e cald, cu nuca tocata si cu fulgi de cocos.


2 comentarii:

  1. O prajitura delicioasa!!!
    Incercati reteta!:):)
    Si blogul pare promitator!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfaturi bune, retete"delicioase"...sa le punem doar in practica...

    multumesc

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi