Pastrav la cuptor



Igrediente: 2 pastravi, 2 rosii, 3-4 cartofi, 1 ceapa mare, 2 crengute de rozamrin, busuioc, sare, piper, ulei de masline, usturoi

Ia doi pesti gata curatati (pastravul, asa cum mai spuneam este foarte dulce si bun la aceasta reteta, care merge facuta de altimnteri si cu orice alt peste), da-i cu un pic de sare si piper inauntru si pe dinafara, apoi pune in ei cate o crenguta de rozmarin. Ia o tava pentru cuptor si asaza in ea: un strat de rondele de ceapa, unul de felii de cartofi, apoi asaza deasupa pestii in care strecori cate o crenguta de rozmarin. Acopera tava cu o folie de aluminiu (eu inainte de asta am facut si poza!) si da la cuptor. Lasa vreo 20 de minute, la foc normal, si apoi inca vreo 10 minute dupa ce scoti folia - asta ca sa se "aureasca" pestele si sa dai senzatia ca au adus la masa vreo comoara!


Mai jos: asa arata pastravul proaspat. Stii sa-l alegi? Iata cele mai importante trei secrete: pestele proaspat trebuie sa miroasa a mare sau a balta si a nimic altceva, sa aiba ochii limpezi si sa aiba corpul elastic, nu teapan.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi