Piraschii (adica gogosi umplute). Reteta lui Margot

Recunosc, nu le-am gatit eu, doar am asistat la modul cum erau facute si apoi... le-am mancat. Iar daca am cerut si reteta, este clar ca mi-au placut "piraschiile"! Primul lucru pe care gazda mea mi l-a impartasit a fost ca aluatul trebuie sa fie unul "semi": cumva intre cel de cozonac si cel de paine.

Asadar, ai nevoie de: 500 g faina, in care amesteci 1 plic de drojdie granulata, 1-2 linguri de zahar, putina sare, un ou si o cana de lapte cald in care ai topit o lingura de margarina. Framanta bine totul, turnand cate un pic de ulei in mana, pana ce aluatul se desprinde. De aici, il lasi un pic la odihnit si la crescut. Cand te apuci de gogosi, faci bile mai maricele, pe care le turtesti pentru a obtine niste cercuri cu diametrul cam cat o palma. Le poti umple cu fructe (in cazul de fata au fost cate 3-4 visine de gogoasa, din colectia de conserve personale) si putin zahar. Mai merg la umplutura si caisele sau prunele. La final, le indoi, lipesti marginile ca sa nu scape umplutura, si obtii astfel niste jumatati de cerc, apoi le prajesti pe rand in ulei incins

Cine vrea, le poate umple si cu carne: carnea se fierbe inainte, se toaca si se caleste cu un pic de ceapa si condimente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi