Portofele cu branza de vaci


Portofele cu brânza de vaci

Umplutura:
500 g brânza slaba
3 oua
2 linguri gris
1 ou
condimente (marar, piper, boia)
Aluat de foietaj:
500 g faina
400 g margarina
½ lamâie
½ pahar apa

Pentru pregatirea aluatului, cerne faina si imparte-o in doua parti egale. Una dintre parti se framânta impreuna cu margarina si se intinde cu facaletul intr-un strat de aproximativ 2 cm grosime, pâna obtii un patrat. Se pune pe o folie de aluminiu si se da la rece. Cealata parte de faina se amesteca impreuna cu un pahar de apa, se stoarce zeama de lamâie si se adauga sare. Se framânta si se face o minge elastica, ce se acopera cu un servet si se lasa 30 min. Se intinde cu facaletul. Aluatul cu unt se pune in mijlocul aluatului cu lamâie, se intorc marginile si se impatureste ca intr-un plic. Se asaza „plicul“ pe masa, apoi se intinde cu facaletul, pâna ce se amesteca cele doua aluaturi.
Taie din foaia de aluat cercuri, cu ajutorul unui pahar. Amesteca brânza cu cele 3 oua, grisul si condimente dupa gust. In fiecare cerc, pune câte o lingura din compozitie, iar apoi pliaza aluatul si lipeste marginile prin presare. Asaza portofelele astfel obtinute intr-o tava de teflon unsa cu margarina. Bate oul ramas cu ajutorul unei furculite, iar apoi unge cu acesta portofelele asezate in tava si da tava la cuptor. Când placintele devin aurii, se scot si se servesc calde. Sunt super gustoase!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi