Rulouri cu spanac

Pentru aluatul de foietaj:
250 g margarina
400 g faina
70 ml apa
1 lamâie
sare

Pentru umplutura:
800 g spanac proaspat sau o punga de spanac congelat
1 legatura ceapa verde
1 lingura ulei de floarea-soarelui
200 g cascaval
sare, piper
1 ou
hârtie pergament

Pentru realizarea aluatului de foietaj, amesteca margarina cu faina, adaugata treptat, si framânta cu ajutorul unei furculite. Adauga apoi zeama de lamâie si apa si amesteca bine, pâna ce inmoi aluatul. Condimenteaza cu sare, apoi fa mai multe bile si din fiecare intinde câte o foaie patrata. Lasa sa se odihneasca.
Curata spanacul proaspat de codite, spala-l si toaca-l (poti folosi si o punga mica de spanac congelat, oprait si apoi scurs bine de apa). Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Taie ceapa verde marunt, numai partea alba, si caleste-o in ulei, intr-o tigaie de teflon, pâna rondelele devin aurii. Adauga jumatate din cantirtatea de spanac si se caleste in continuare, amestecând incontinuu, pâna ce apa lasata de spanac se evapora. Lasa sa se raceasca, apoi adauga restul de spanac, tocat, cascavalul ras, apoi sare si piper dupa gust.
Taie bucati din aluatul de foietaj, pune câte doua-trei straturi unul peste altul pentru a obtine patrate, pune in fiecare patrat o parte din compozitie si ruleaza. Tapeteaza tava cu hârtia de copt, apoi asaza rulourile in tava si unge-le cu oul batut. Da tava la cuptorul incins la 200ºC si lasa pâna ce rulourile devin aurii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi