Conopida murata


Iata, asa cum promiteam, reteta de conopida murata. Mamei i-a iesit grozav, iar vremea calda a ajutat ca muraturile sa fie gata mai repede anul acesta. (Din pacate, in aer miroase deja a iarna, cred ca s-a zis cu zilele blande de toamna.)
Ai nevoie de
3-4 capatani de conopida
1 kg de castraveciori (facultativ)
1 radacina de hrean
usturoi
frunze de visin (ingredientul secret)
Se prepara o saramura (la 1 litru de apa - o lingura de sare). Se spala legumele, se desface conopida in buchete mai mici si se aseaza in borcan, impreuna cu castravetii, hreanul si cateii de usturoi. Deasupra se toarna saramura calduta, apoi borcanele se sigileaza si se lasa... in camara!


1 comentarii:

  1. Hey ! I really like your blog. It's funny and personal. If you want to, check out mine at www.trierer.blogg.se , and read my "One Family" story, make a comment and/or an entry in my guestbook! I'd really appreciate it.
    Leo

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi