Pangasius cu sos pesto si paste





Ingrediente pentru doua portii: 
2 fileuri de pangasius; 
200 g paste (tagliatelle); 
sos pesto (vezi postarea anterioara pentru reteta de pesto), 
seminte de pin, 
parmezan
2 frunze de busuioc, pentru decor

E o mancare simpla si usor de facut, insa de mare efect! Daca ai invitati la cina si nu mai mult de 30 de minute disponibile pentru gatit, ti-o recomand ca pe “piesa de rezistenta a serii”. Ca sa-ti eficientizezi munca, incepe prin a pune la fiert o oala cu apa, pentru fierberea pastelor, toarna un pic de sare si apoi muta-ti atentia pe sosul pesto.
Probabil dupa ce ai terminat sosul pesto, oala cu apa isi cere deja “drepturile”: acum pune la fiert pastele, turnandu-le in olala cu apa care fierbe.
In fine, vine si randul pestelui: sareaza un pic fileurile, da-le cu piper, unge-le cu ulei de masline si, daca ai, presara pe ele si cateva frunze de busuioc uscat. Pune fileurile pe gratarul la care ai dat focul foarte incet. In cam 3 minute vor fi gata pe o parte. Intoarce-le si pe cealalta cu ajutorul unei spatule de lemn (sau plastic), lasa-le inca trei minute, apoi scoate-le deoparte.
Italienii ar scoate deja pastele, eu insa va sfatuiesc sa le mai lasati putin. Lor le plac “al dente”, noua sigur ni se vor parea nefacute. Dar, evident, sfatul e valabil daca nu aveti italieni la cina!
La servire, se pun pe farfurie un file de peste si o mana de paste si se adauga deasupra un pic de pesto.


Si pentru ca tot am dat reteta de pesto, acum sa va arat si la ce am folosit sosul-minune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi