Scrumbie in folie de aluminiu


Extrem de simplu de facut, aceasta reteta poate fi o alegere potrivita pentru zilele de "dezlegare la peste". Desi am inceput sa ma feresc sa folosesc aluminiul la cele mai multe retete, pentru aceasta inca mai fac o "exceptie". Nu de alta, dar daca il pun intr-un vas de lut, pestele nu mai iese asa crocant, ci mai moale. Acum, depinde de gustul fiecaruia...

Pentru doua portii, ai nevoie de doua scrumbii (dezghetate bine, daca le-ai cumparat congelate), o lamaie, ulei, sare, piper, busuioc uscat si patrunjel uscat.
Se face rapid: cureti pestele si il crestezi pe afara, pe ambele parti, din 2 in 2 cm. Il freci si pe afara si inauntru cu sare, piper si verdeata, apoi il ungi cu ulei. Il stropesti pe afara cu zeama de la jumtate din lamaie, apoi il invelesti in folie. Pestii astfel ambalati se pot pune pe un gratar sau intr-o tava, la cuptor.
In timp ce se fac pestii, eu prepar repede si o mamaliguta si un mujdei "light", din 2-3 catei de usturoi. Totul merge cu pahar de vin rosu demi-sec. Apropo de asta, nu stiu de unde prejudecata ca pestele este exclusiv insotit de vin alb - nu-i adevarata. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi