Orez cu naut


Pentru ca suntem in post, acesta poate reprezenta chiar un fel de mancare in sine, satios, care mai contine si mult-necesarele proteine (ce provin din naut). Insa eu o vad mai degraba ca o garnitura la un gratar de peste sau de pui (mai merge cu snitel sau cu pui Shanghai)... Asadar, nautul se lasa minim 4 ore in apa, sa se inmoaie (cel mai bine ar fi insa sa aveti la dispozitie chiar 24 de ore pentru aceasta operatiune). Culegeti pielitele care ies la suprafata, fierbeti boabele de naut timp de 3 ore impreuna cu o frunza de dafin si cu sare, culegeti restul de pielite cu o spumiera si scoateti boabele din apa, punandu-le intr-o sita. Orezul se spala si se fierbe intr-o canitate de apa de patru ori mai mare (la un pahar de orez se pun patru pahare de apa). Când bobul se umfla, iar apa e aproape evaporata, se spumeaza; se adauga nautul fiert, se lasa apa sa scada si se mai adauga dupa gust sare si condimente. Se da deoparte, iar dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi