Pui la cuptor cu legume de vara


Cine e gata sa tina cuptorul incins pentru cam o ora si jumatate, la foc mic? Cu toata caldura degajata, va asigur ca rezultatul merita din plin. Puiul fraged, care se topeste in gura, aromat cu rosii, busuioc, ceapa si usturoi, plus verdeturi din plin, fierbe incet sub capac, lasandu-se patruns de toate aromele. E un fel extrem de gustos, care vara are o nota de prospetime mediteraneana, datorita rosiilor dulci, busuiocului proaspat si a cepei care inca nu a apucat sa se iuteasca.

Ingrediente pentru 3 portii: o casoleta cu 6 copanele de pui • 2 rosii bine coapte, taiate sferturi • cateva frunzulite de busuioc proaspat • o capatana de usturoi • o ceapa, taiata sferturi • ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, iarba de limon, rozmarin (uscate).

Preparare: Ungeti copanele cu ulei de masline amestecat cu condimentele si lasati la marinat (2 ore, la frigider). Intr-o cratita cu capac, puneti pulpele, turnati deasupra marinata, adaugati ceapa, rosiile, cateii de usturoi intregi, frunzele de busioc. Adaugati si o ceasca de apa si inca un praf de sare si piper. Dati la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora si jumatate. Scoateti apoi capacul si lasati inca 15 minute, pana ce sosul se mai evapora, iar pulpele se rumenesc. Asta a fost tot!


Acum, ca e gata, puteti sa serviti cu un piure alaturi, peste care sa turnati sosul aromat din tigaie. Dar nu uitati sa distribuiti in farfurii si rosiile si ceapa, dulci si moi, pe jumatate fierte pe jumatate coapte. Usturoiul puteti sa-l eliberati din coaja si sa-l mixati, impartind apoi crema obtinuta pe copanele...

4 comentarii:

  1. Reteta mi-a placut foarte mult...si culorile ei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut!
    Te asteapta un premiu la noi pe blogul http://reteteilustrate.blogspot.com/.
    Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de premiu, felicitari si voua pentru blog, dar din pacate eu nu cred ca am zece blogeri la care sa-l trimit. O sa incerc sa-l afisez (premiul), sa vad daca ma descurc. Succes la gatit, la pozat si la scris!

    RăspundețiȘtergere
  4. Simt nevoia sa revin, ca am recitit azi comentariul meu de mai sus. Aici n-am vrut sa fiu nepoliticoasa cand am scris ca nu am zece blogeri la care sa trimit, nu ma refeream la calitatea blogurilor, sunt convinsa ca exista zece personae (minim) care merita un astfel de premiu, dar atunci cunosteam prea putini bloggeri in acest domeniu. Acum deja mi s-a lungit lista de cunostinte. :)

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi