Taitei de orez cu legume si sos de soia

Iata o reteta rapida (de vara sau toamna), facuta tot intr-un acces de inspiratie culinara.


Pentru 2 portii "europene", adica vreo 4 "chinezesti": 125 g taitei de orez, 1 dovlecel, o ceapa, 2 rosii lunguiete, sare, piper, condimente, un pic de ulei vegetal si sos de soia. Plus salata, daca doriti.

Puneti apa la fiert, iar intre timp puneti pe o tigaie cu grill dovelcelul taiat felii, ceapa taiata sferturi si rosiile taiate sferturi (doar dovlecelul trebuie uns cu un pic de ulei si condimente).

Cand fierbe apa, puneti taiteii, lasati-i 5 minute pe foc iute sau 10 pe foc mic, scoateti-i si clatiti-i cu apa rece, apoi scurgeti bine.
Serviti legumele cu garnitura de taitei, cu sos de soia si, dupa gust, cu o salata mica de verdeturi si morcov ras.

2 comentarii:

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi