Omleta de toamna



...adica o omleta plina de toate roadele toamnei: cat mai multe legume si verdeturi. O puteti servi cu o salata de ridiche alba sau cu una de sfecla rosie, coapta la cuptor si stropita cu un pic de ulei si otet.

O ceapa, un ardei gras rosu, cateva ciuperci, un dovlecel mic (poate si o rosie) si un cartof se taie cubulete. Ceapa, ardeiul gras si cartoful se prajesc primele, intr-o tigaie non-aderenta, pana devin aurii si isi elibereaza parfumul lor imbatator (parfumul legumelor astea rumenite in ulei iti face el singur o pofta de mancare ceva de speriat). Presarati niste rozmarin (nu uitati sa-l pisati in mojar daca e cumva uscat, acele de rozmarin sunt dureroase pentru gingii), piper, sare, niste iarba limonata daca aveti (ii mai zice pe alocuri si iarba de limon), si adaugati dovlecelul (si rosia).
Mai caliti pana se face si dovlecelul (nu puneti mult ulei la prajit, ca sa iasa legumele crocante, nu inecate si moi). Bateti bine 4 oua cu un praf de sare si cu o lingura de smantana si o mana de verdeturi tocate (patrunjel, busuioc, marar etc., ce aveti la indemana), iar separat tocati doi catei de usuturoi. Puneti usturoiul la calit printre legume, amestecati bine, iar dupa un minut turnati si ouale batute.
Dati focul mic si aveti grija de omleta cea uriasa, intorcand-o pe partea cealalta pe bucati si abia dupa ce s-a facut "jos-ul"...

Stiu ca suna ca si cum am reinventat roata si, din cate vedeti, nu e vorba decat de o "tortilla de patatas" imbogatita cu legume romanesti. Dar va asigur ca ardeiul, usturoiul, smantana si condimentele din aceasta omleta va vor purta intr-o lume de gusturi minunate. E numai buna sa va dea satisfactie si sa va lumineze un pic masa cu culorile sale (nu uitati de salata) intr-o dimineata mohorata de week-end...

1 comentarii:

  1. Super reteta! Mai ales ca e preparata in cinstea toamnei mele...
    Mersi frumos!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi