Meniu vegetarian

Iarna nu ne-a infrant. Iarna, cu toate cele minus douazeci de grade ale ei, e doar un factor care poate fi "tratat" cu verde si portocaliu.
Drept dovada, tigaia mea (de teflon, dar ar fi mers un wok) acum nu mai mult de doua zile.


Stiu! Stiu ca imaginea sugereaza primavara, dar va asigur ca tot ce am adunat in tigaia asta este mai degraba atemporal: broccoli, praz si morcovi gasiti si toamna, si iarna... ba chiar si in restul anului! Nu de alta, dar chiar am vrut sa fac un meniu vegetarian cu ceva care se gaseste mai mereu si nici nu are nevoie de prea mult timp de preparare. Si sa nu uit de dovlecei. Ii vedeti acolo, in spate, cum se fac pe tigaia cu aspect de grill?


In fine, sub forma de delicatese, am apelat si la niste ciuperci champignon, plus niste... (sa le spun muguri de stiulete de porumb? Astia se gasesc la "Mega", stiti voi care, numele magazinului iar nu-l dau). Uitati ce a iesit:

Acum, va mai dau doar cateva instructiuni:
• taiati morcovii si prazul rondele, spalati cateva bucati de broccoli si taiati-le marunt, apoi caliti-le in ulei cu cateva mirodenii; cand sunt rumenite, adaugati doi catei de usturoi taiati marunt si mai lasati doua minute;
• dovleceii nu-i curatati de coaja. spalati-i si taiati-i pe lung, dati-i cu sare, piper si ulei de masline, pe ambele parti, apoi puneti-i in tigaia grill; nu uitati sa-i intoarceti;
• stiuletii fragezi de porumb puneti-i tot in tigaia cu grill, ca pe dovlecei; nu uitati sa-i intoarceti nici pe ei;
• ciupercile le puteti cali, la final, condimentate cu sare, piper si cimbru, in oricare dintre tigaile incinse mai devreme... (vedeti si voi, care se elibereaza prima).

Mie imi plac legumele crocante, altfel parca nu prea par legume.
Le puteti servi cu sos dulce de soia si cu paine prajita.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi