Praz pané


Cum aveam chef de niste praz, am cumparat zilele trecute doua tulpini mari si frumoase...
Dar ma cam saturasem de clasicul "praz cu masline", asa ca ce m-am gandit eu? Citisem pe undeva, mai demult, o reteta de praz pané. Evident, probabil nu am reprodus reteta citita atunci, ci mai degraba am inventat ceva destul de asemanator cu originalul: o chinezarie mai degraba, pentru ca nu stiu ce mi-a venit si, ca sa nu folosesc prea mult ulei, am taiat prazul in rondele de cate 2 cm latime. Prin urmare, am avut de... "bibilit" ceva timp la ele.
Le-am dat asa: prin faina, apoi prin ou batut cu putina sare si apoi prin pesmet. Procedeu executat cu grija si (sa nu uit) cu multa rabdare, pentru ca daca nu apesi bine cu degetele, sa se prinda pesmetul de rondelele fragede, ti se cam imprastie "captuseala.

Uleiul pentru prajit e de floarea soarelui.
A, si sa nu uit: la 2 radacini mari de praz ajung cam 3 oua batute, dar nu uitati sa amestecati in ele si un pic de ulei, ca sa "lungiti" un pic amestecul.


Dupa ce ati terminat cu munca asta (eu ii zic "chinezarie" pentru ca e nevoie de oarece rabdare de chine... deci nu va apucati de asa ceva cand va e foame rau) puteti trece si la garnitura.
Eu am completat cu niste cartofi prajiti cu rozmarin. Plus o mana de salata.

In fine, sa va spun de ce cred ca reteta merita truda: nimic nu se compara cu dulceata prazului moale dinauntru care se completeaza de minune cu gustul de ou si pesmet abia rumenite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi