Salata de paste cu legume


Iata un fel... putintel mai scump in extrasezon, dar cum unii deja s-or fi saturat de atatia carnati si sarmalute ma gandesc ca o reteta de inspiratie mediteraneeana va fi o gura de prospetime binevenita intre Sfantul Vasile si Sfantul Ion... (iar daca portiile sunt mici, investitia nici nu mai pare atat de extravaganta).
Cat despre ingrediente, gasiti la destule supermarketuri si dovlecei, si baby-spanac (sau alte feluri de salata verde), si rosii cherry. Iar din cate am remarcat si semintele de pin au inceput sa fie mai usor de gasit prin magazinele naturiste, iar daca nu clasica inlocuire cu miez de nuca este la fel de potrivita...

Este, asadar, o salata simpla, facuta din paste fierte si trecute prin apa rece, amestecate apoi cu frunze de spanac proaspat, cu rosii cherry si felii de dovlecel, fripte. Dovlecelul, bine spalat si taiat cu tot cu coaja - pe lung - se da cu sare si piper, apoi se unge cu ulei de masline si se frige pe o tigaie bine incinsa (din aceea cu striatii, care da aspectul de grill).

Serviti salata garnisita cu seminte de pin rumenite, stropita cu ulei de masline si cu crema de branza. Sau, daca vreti s-o "inmuiati" mai bine, faceti un sos din doi catei de usturoi zdrobiti in mojar, sare, un pic de ulei de masline si cateva linguri de smantana light.

6 comentarii:

  1. Bine te-am gasit!
    La multi ani!si An nou fericit!
    Minunata reteta,arata intru-un mare fel!
    Felicitarii pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Mariana, la multi ani si tie si un an nou prosper!

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina salatica ta! Buna idee dupa atatea mancaruri.o saptamana frumoasa in continuare

    RăspundețiȘtergere
  4. Poza arate excelent, proaspata, chiar de primavara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca iti place, Irina. Conteaza si cum arata mancarea, nu-i asa? :)

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi