Chec aperitiv (2)

Am fost pe la Braila saptamana asta. Sa fotografiez orasul, de data aceasta vazut dinspre Dunare... nu ma satur niciodata sa-l redescopar. Centrul vechi isi pastreaza farmecul de altadata si am aflat recent ca suprafata centrului istoric e de aproape patru ori mai mare decat a centrului istoric din alt oras cu traditie, Sibiu.

Cu toata precuparea mea pentru caldiri vechi si atmosfera de februarie de pe Dunare (ceata, zapada si "tot tacamul") n-am uitat sa arunc cate un ochi si prin bucatarie, mai ales ca mama, stiind cu cine are de-a face, a cautat retete noi pentru mine si a facut acest chec aperitiv. El seamana cumva cu un alt chec de legume pe care il tot fac si l-am si prezentat pe blog.

Chec aperitiv

250 g faina • 1 praf de copt • 4 oua • 200 g bacon • 200 g masline • 100 g cascaval • 2 ardei capia rosii • 150 ml ulei • 150 ml vin alb

Amestecati faina cu galbenusurile de oua si praful de copt, apoi adaugati treptat uleiul si vinul. Ingredientele pentru umplutura (maslinele, baconul, ardeii) se taie cuburi mici si se adauga si ele in amestec. Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste amestec, incorporandu-le usor.
Tapetati o tava de cozonac cu ulei si faina si turnati compozitia, apoi dati la cuptorul incins. E gata cam in 50 de minute, la foc rapid.

2 comentarii:

  1. checul asta il afce si bunica mea, din Radauti si iese delicios :)

    mi-e dor de Braila :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi