Creveti cu omleta si taitei de orez


Imi place mancarea asiatica si cum e tratata arta culinara in China sau in Japonia. Ma atrage in special bucataria nipona, pe care o consider, cu tot pestele ei crud si cu toate ciudateniile ei, una dintre cele mai sanatoase din lume.
Dar cum n-am pretentia ca pot egala migala si rabdarea specific asiatice, adesea prefer doar sa ma inspir din felurile si ingredientele lor... Ca in cazul de fata. Unde, cu 2 oua, 400 g taitei de orez si un pachet cu 10 "jumbo shrimps" am facut un meniu rapid si exotic, pentru doua persoane. Nu uitati sa serviti cu sos dulce de soia. Sosuri de soia de toate felurile, dulci sau sarate, groase sau light, se gasesc in supermarketuri sau hipermarketuri, la raionul de produse asiatice.


Mai nou am facut o pasiune pentru taiteii de orez, pe care ii folosesc ca garnitura la o multime de lucruri si care au avantajul ca fierb rapid. Pun apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot adag taiteii, ii las 3 minte, ii scot, ii clatesc cu apa rece si ii scurg. Apoi ii aranjez pe farfurii, unde stau cuminti in asteptarea celorlalte ingrediente. Topping-ul, cum ar veni.

Cu shrimp-ii, adica crevetii, e alta poveste: stiu ca cei mai mari si semipreparati, congelati, sunt mai scumpi, dar eu consider ca merita efortul (pentru ca din cei mici nu ramai cu mare lucru, iar daca ii iei nedecorticati... cu atat mai mult. Cine vrea detalii, poate citi si aici despre cum se face o decorticare ca la carte).
Pentru felul de azi, am scos un pachet de creveti din congelator si i-am lasat vreo 2 ore, am indepartat gheata ramasa pe ei cu un jet de apa rece, i-am sters cu un servetel si i-am prajit intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui amestecat cu foarte putin ulei de susan (uleiul de susan are o aroma intensa, asa ca folositi putin, in amestec cu alte tipuri de ulei). A, nu, nu le-am pus nici sare, nici piper.

In fine, dupa ce am rumenit crevetii, am facut in aceeasi tigaie si o omleta subtire, din 2 oua cu sare si piper, bine batute. Am scurs omleta pe un servetel, am taiat-o fasii, apoi am distribuit fasiile de oua si crevetii deasupra taitelor, in fiecare farfurie, in mod egal.
Nu uitati sa aduceti la masa sosul dulce de soia si rasnita de piper... Si niste furculite, in caz ca betisoarele nu vi se par o idee prea buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi