Guacamole

Ma gandeam asa, ca cine vede la mine pe blog ce cumpar ca sa gatesc are senzatia ca arunc o avere pe mancare. Sau ca am prea mult timp la dispozitie. Sau amandoua.

Adevarul, dat pe fata chiar acum si chiar aici, e cu totul altul. In ce priveste reteta de mai jos, haideti sa apelam la teorema "ionel + ana = LOVE" si sa calculam de cati factori e nevoie pentru o ecuatie de dragoste (culinara) reusita. Va sa zica:

1 avocado (4-5 lei) + 1/2 ceapa (0,50 bani) +
patrunjel (1 leu) + 1 rosie mica (2 lei maxim) + 1/2 lamaie (1 leu) = GUACAMOLE (9,50 lei)

Qed. Ei? Pai un borcan de guacamole gata luat din raft si mai plin de conservanti plus de tot felul de "fainuri" si concentrate, ca sa nu le zic E-uri, costa 12 lei la supermarketul meu din colt. Si e mai putin decat mi-a iesit mie dintr-un avocado.
Iar de preparat... chestia naturala fotografiata mai jos se prepara in maxim 5 minute. Se taie cubulete ceapa, rosia si se toaca patrunjelul. Avocado se desface abia la final. Il stropim cu zeama de lamaie (ca asa e el, se oxideaza altfel), apoi il facem piure. Mai bine cu furculita, ca daca e bine copt se paseaza usor. Nici nu e nevoie sa zdrobiti avocado-ul pana se face pasta, daca raman niste cocoloase mici abia obtineti o textura mai interesanta. Ei, se amesteca toate si in fine mai intra in ecuatie niste stare si piper, plus zeama de lamaie daca mai e cazul. Asta a fost.

Pentru cunoscatori: mie imi place sosul asta cu chipsuri de porumb, dar sunt bune si cele de cartofi. Si, da, stiu ca ar trebui si niste ardei iute. dar vorba ceea, "fiecare cum ii place".
Si un ultim sfat: stiti treaba aia cu lamaia care da mai mult suc daca inainte de a o taia o rulam bine pe o masa, apasand-o cu palma? Incercati!


2 comentarii:

  1. se face sigur, zilele astea, ca am avocado numai bine mi-am laut azi doar sa fie destuld e copt!merci..te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu mai fac! ...ca mai am un avocado si mi-am luat intre timp si fulgi de porumb :)

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi