Sparanghel "imbracat" in ou


Din ciclul "draga, tu cum gatesti sparanghelul?" Pai, ca de obicei, ma iau dupa instinct.
In general, oricum retin despre o leguma ca se potriveste "cu aia si aia", apoi o prepar in functie de inspiratie. In cazul sparanghelului stiu bine ca se potriveste cu orice fel de oua, cu verdeturi, cu lamaie, smantana (sau cu un pic de unt sau cu ulei de masline) si e suficient.
Cat despre metodele de a-l gati, acestea sunt 3: la aburi (metoda incomoda pentru mine si rareori folosita), fiert sau prajit intr-un pic de ulei pana devine crocant.
Azi am ales varianta din urma. Am prajit cativa muguri de sparanghel pe ambele parti, apoi i-am "imbracat" intr-o omleta subtire. Si am pus alaturi o mana de verdeturi stropite cu lamaie, ca sa mearga mai bine.
Pofta buna!


3 comentarii:

  1. Interesanta reteta.

    Daca aveti vreo reteta preferata, si o poveste a ei, puteti participa la un concurs simpatic cu retete pentru Pasti – 2010

    Scoateti eventualele spatii libere din link.

    http://www.verze.ro/index.php/Concursuri-sau-nu/Concursuri/concurs-paste-2010-povesti-si-retete.html

    RăspundețiȘtergere
  2. la mine pe blog 2 premii pt tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta. Eu il mananc cu sos olandez.

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi