Gris cu lapte si dulceata

Poate suna ciudat, dar mult timp nu am stiut sa fac gris cu lapte, iar cand am incercat prima data am obtinut doar o pasta groasa, care in scurt timp s-a intarit atat de mult incat nici vorba sa mi se para si "consumabila". (Fie vorba intre noi, vazand ce "gatisem" mi-am si imaginat cum as arata pe post de betoniera, macinand in stomac niste ciment... Dar sa ma opresc aici.)

Acum insa, dupa cateva exercitii, am remarcat ca la 1 litru de lapte sunt suficiente doar 100 g gris. Tehnica de "lucru" este destul de simpla, pentru ca se procedeaza ca la prepararea unei mamaligi: grisul se adauga in ploaie peste laptele care se incalzeste pe foc. (In lapte mai puteti pune un varf de cutit de sare si un pliculet de zahar vanilat).
Se amesteca incontinuu si se fierbe cca 10 minute, apoi se da de pe foc. Nu va speriati daca grisul e inca moale, asa cum am spus el se ingroasa pe masura ce se raceste...
Cel mai gustos mi se pare mie cel servit cu dulceata de nuci verzi, dupa cum vedeti si in fotografie, dar grisul cu lapte merge servit cu orice fel de dulceata sau, si mai bine, cu crema de ciocolata.

3 comentarii:

  1. Si eu m-am tot ars pana cand am gasit o reteta pe internet cu proportiile. Eu pun de obicei 80-90 g pt ca sa iasa si mai cremos. Dupa ce se raceste nu se intareste si ramane numai bun de mancat. Orezul in lapte se face cu 1 L de lapte si 200 g orez. Daca vrei sa iasa mai moale, se pune 180-190 g de orez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Miha pentru completari, intr-adevar binevenite informatiile despr eorez cu lapte :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dar de unde faci tu rost de dulceata de nuci verzi? nu cumva o prepari de una singura? vreau si eu reteta... eu de regula fac grisul cu sirop sau dulceata de visine... astazi am gatit spanac cu lapte, dar maine cu siguranta fac gris, merci de idee

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi