Meniu italian de vara

Meniurile mele de vara se inspira adesea din bucataria mediteraneana. Iar cum pastele, rosiile si busuiocul proaspat nu-mi lipsesc niciodata din casa, ieri am ales sa le prepar musafirilor mei ceva usor, parfumat si savuros: un meniu nepretentios, cu ingrediente proaspete, putine, si extrem de usor de facut.


Antipasti: bruschete cu pasta de masline si oua
(daca va place reteta, dati click pe poza si votati-ma in concursul Philips)


Painea prajita in toaster se freaca intai cu un catel de usturoi, se stropeste cu ulei de masline si se unge cu pasta de masline negre cu verdeata (gata cumparata de la magazin, e una turceasca, scrie pe ea "fora party"). Rosiile si ouale se taie cubulete (ma rog, ouale nu prea merg taiate cubulete, dar se pot si sfarama, abia arata mai artistic!) se amesteca, iar amestecul se presara pe fiecare felie in parte. Deasupra se adauga busuioc verde, tocat, si eventual piper proaspat macinat.


Salata de paste cu unt, usturoi si rosii

Aveti nevoie de 4 catei de usturoi, 400 g paste fainoase, 2-3 rosii bine coapte, unt, parmezan ras (cat doriti de mult, la parmezan si la unt nu va zgarciti, ele dau savoarea salatei), sare, piper, verdeturi (in primul rand busuioc verde, dar merge si patrunjel, leustean, rucola sau alte verdeturi, dupa plac). Eventual, pentru servire, sos de rosii proaspat.

Mai simplu de atat nu se poate. In timp ce fierb pastele, puneti intr-un vas mare unt cat doriti, zdrobiti 2 catei de usturoi, adaugati parmezan ras si 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele. Veti obine un fel de sos gros, care va imbraca pastele cu o aroma inconfundabila. Pastrati niste apa de la paste deoparte si scurgeti-le cand sunt gata, stropiti-le putin cu apa rece (dar nu prea mult, sa nu se raceasca, doar cat sa nu se lipeasca intre ele) iar apoi adaugati-le in sosul de unt si amestecati bine-bine. Mai ramane sa adaugati rosiile taiate cuburi mari si verdeturile. Separat caliti 2-3 minute, in ulei de masline, cei doi catei de usturoi ramasi si adaugati-i si pe ei in salata.
Serviti cu parmezan si eventual cu sos proaspat de rosii.

2 comentarii:

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi