Pizza vegetariana

Cui ii trebuie carne, cand are la indemana tot felul de legume? Oricum, dupa mine, ceapa, ardeiul gras si ciupercile sunt ingrediente cheie pentru o pizza reusita. Iar daca adaugam niste masline si broccoli, plus un sos delicios de rosii, gata, obtinem o masa perfecta: si nici nu ingrasa.

Pizza vegetariana (2 portii)

Aluat de pizza: 250 g faina, 1/2 de cub de drojdie, sare, 2 linguri ulei, zahar, apa calda
Peste pliculetul de drojdie se pune 1/2 lingurita de zahar, un pic de apa calda si un pic de faina. Se framanta usor cu ajutorul unei furculite sau cu degetele si se lasa sa se umfle drojdia, 10-15 minute. Se adauga apoi uleiul, sare dupa gust si, treptat, faina, amestecandu-se incontinuu. Se muta coca pe o suprafata pudrata cu faina, si se framanta in continuare pana se obtine un aluat elastic, care se lasa apoi la crescut intr-un castron mare de plastic, acoperit cu un prosop de bucatarie si ferit de curenti. Dupa cca 2 ore, se fac din aluat doua bile, care se intind pe rand, cu facaletul, pana se obtin doua blaturi de cca 1-2 cm grosime, in functie de preferinte.

Preparare: Pe o tava mare sau doua tavi separate, pudrate cu faina, se pun blaturile. Se adauga peste acestea sos de rosii sau ketchup, se rade cascaval deasupra, apoi se presara legumele dorite (rondele de ceapa, ardei gras, porumb, masline fara samburi, ciuperci, buchetele de broccoli etc.) Se da pizza la cuptor, la foc mediu, pana cand aluatul se rumeneste, iar legumele se patrund usor, dar raman un pic crocante.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi