Mamaliguta cu ou, la cuptor

Incerc sa scot carnea din alimentatie, dar simt nevoia sa mananc in continuare branzeturi si oua. Dar cum sa gatesti ouale altfel decat prajite (prea grase!) sau fierte (prea fade!)?
Poate la cuptor? Asa ca ieri mi-a venit ideea de a le prepara cam asa cum mi le facea mama in copilarie. E o reteta clasica, simpla si satioasa, care nu cere nici mari cheltuieli si se mai face si repede: oua cu mamaliguta la cuptor si servite cu branza si smantana alaturi.

Reteta: intr-un vas mic se face o mamaliguta moale, care se lasa pana fierbe bine malaiul. Cand mamaliguta e gata se rastoarna intr-un vas termorezistent, iar cu o lingura se fac doua adancituri la suprafata ei. Se pune cate un pic de unt in adancituri si se sparg doua oua deasupra. Se presara sare si se da mamaliguta la cuptorul incins, cca 10 minute, pana cand ouale sunt bine facute (la microunde e nevoie de 5 minute pe nivel high). Obtineti doua portii, pe care le puteti servi cu perle de branza de vaci in smantana si cu inca un pic de unt alaturi. Serviti cald!

2 comentarii:

  1. super buna,de asta fac si eu,te lingi pe degete ce gustoasa e asa calda,am un coleg si-mi spune ca nu se mai uita la mine pe blog,ca-i fac pofta cu mamaliguta

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi