Legume la gratar

Unse cu putin ulei de masline si condimentate cu sare si piper, legumele de orice fel se pot prepara in doar 10 minute pe tigaia cu grill (bine incinsa in prealabil), pentru a alcatui, servite pe paine prajita si frecata cu usturoi, o gustare consisenta, intens aromata si sanatoasa.

Legumele mele favorite sunt ceapa rosie, dovleceii si ciupercile, cu savorile lor dulci. Si se combina perfect una cu alta. Nu uitati sa le taiati in felii sau rondele de cca 1,5 cm grosime inainte de a le condimenta si unge cu ulei. Merg servite ornate cu orice fel de verdeturi precum patrunjelul, mararul sau busuiocul. Ardeii copti direct pe ochiul aragazului sau intr-o tava la cuptor si curatati apoi reprezinta tusa rafinata peste aceasta gustare care aduce aminte de savorile verii.

Ca si completare, puteti folosi si rosii (dar le tineti doar 30 de secunde pe gratar), vinete (scurgeti-le bine de apa inainte si indepartati-le coaja, altfel vor fi amare) sau legume ceva mai crocante, precum stiuletii foarte fragezi si mici de porumb, morcovii (dati si cu un pic de zahar), conopida sau broccoli.

2 comentarii:

  1. Si eu fac legume la gratar....adaug in plus busuioc uscat si zeama de lamaie,incearca,le da un gust deosebit!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, cu busuioc am mai incercat si eu (si uscat, si proaspat) si chiar asa e... dar de trucul cu zeama de lamaie inca nu stiam. Suna grozav, sigur o sa incerc!

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi