Spaghete vegetariene

Chiar si fara pic de carne puteti obtine cele mai gustoase spaghete din lume. Incercati-le acasa si va garantez ca tot ceea ce mancati la restaurant o sa vi se para, de acum inainte, putin mai "low" decat ceea ce stiti sa faceti cu mainile voastre. Secretul? Untul, usturoiul, plus nelipsitul parmezan, cu care imbracati mai intai pastele.


Orice garnitura ati alege pentru pastele acestea, nu uitati ca primul strat care le imbraca e definitoriu. Cat timp fierbeti pastele, indiferent ca sunt proaspete sau din grau dur, pregatiti separat sosul alb cu care le veti imbraca. Puneti intr-un castron mare o mana buna de unt (cu cat mai mult, cu atat mai gustos, dar aveti grija si la silueta), doi catei de usturoi facuti mujdei și doua linguri din apa in care fierb pastele. Amestecati, adaugati parmezan ras cat mai mic si ungeti castronul cu acest sos. Adaugati spaghete scurse de apa, puse fierbinti peste acest sos cremos si amestecati bine, bine, pana sunt unse cu totul. Pastrati-le la cald pana e gata si sosul. Le puteti servi si ca atare, dar eu de obicei mai adaug ceva peste. Mirosul de unt cu usturoi e de-a dreptul fabulos!


Separat, pregatiti o garnitura de legume. Pentru sosul consistent de mai sus va trebuie: 6-8 morcovi tineri, taiati rondele, 6-8 tulpini de pastarnac mic si fraged, 1 ardei capia rosu, taiat pestisori, 1 ceapa alba, tocata, 1 cana de suc de rosii, 2 catei de usturoi, patrunjel verde (sau busuioc proaspat), ulei de masline, sare, piper, un praf de zahar brun. Se caleste in ulei ceapa taiata cubulete, se adauga morcovii, ardeiul si pastarnacul, se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce legumele s-au inmuiat, dar raman usor crocante, se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana obtineti un sos gros. Adaugati usturoiul tocat, mai lasati 2 minute, apoi dati de pe foc si adaugati o mana buna de frunze de patrunjel sau busuioc proaspat tocate. Eu la masa le aduc in boluri separate, impreuna cu castronele de parmezan, masline si verdeturi... si las pe fiecare sa-si decoreze farfuria dupa cum vrea. Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Foarte bine arata bucatele, fotografiile sunt facute cu mult profesionalism, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Revin, acum inteleeeeeeg, am citit profilul, daaaaaa, am avut dreptate, imginile sunt profesionale nu m-am inselat, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult, Maria! Eu cred ca inca mai am de exersat, dar ma indrept mereu spre mai bine :)

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi