Linte cu morcovi si costita afumata



Stau de cateva zile cu conserva de linte in frigider, dar nu m-am hotarat s-o desfac pana astazi: o luasem "de post", dar cum astazi e sambata si lintea merge de minune cu niste costita afumata, am preferat sa o gatesc asa cum merita si sa ii sporesc savoarea cu niste morcovi, ceapa verde, suc de rosii si marar. A iesit un deliciu. 
Acum o sa recunosc ca lintea asta, marunta, bine fiarta si fara urma de coji m-a ajutat cel mai mult (mi se pare crima si pedeapsa s-o fac pe cea uscata, luata la punga, si sa stau o zi intreaga cu boabele in apa rece, pana ce plutesc toate cojitele la suprafata, s-o fierb a doua zi si sa mai culeg si alte cojite de prin mancare...) Reclama, nereclama, dar Maxim's mi s-a parut perfecta: m-a ajutat sa fac treaba rapid, sa scutesc o multime de timp si sa ma bucur de savoarea mancarii dupa doar 20 de minute de gatit. Sunt convinsa ca ar merge si in varianta fara bacon, pentru cei care tin post. Oricum e o sursa de proteine, cu un aport caloric perfect pentru masa de pranz. O sa incerc in zilele urmatoare s-o pun ca atare in salate. Dar sa nu ma mai lungesc si sa va dau mai bine reteta:

Linte cu morcovi si costita afumata

6-8 morcovi tineri • 1 legatura de ceapa verde • 200 g costita afumata • 1 conserva de linte Maxim's • 1 legatura de marar • suc de rosii • 1 lingura de ulei • sare, piper, cimbrisor uscat • 1/2 lingurita de zahar brun • 2 catei de usturoi

Intr-o cratita non-aderenta, unsa cu ulei, puneti costita afumata, taiata feliute, la prajit. Adaugati ceapa verde si morcovii taiate rondele si lasati sa se rumeneasca, amestecand cu o lingura de lemn. Adaugati suc de rosii, sare, piper si zaharul (ca sa indulceasca un pic morocovii si sucul de rosii). Daca e nevoie, mai acoperiti cu apa, si lasati sa fiarba pana ce se inmoaie morcovii, iar sosul scade. Scurgeti lintea din conserva, clatiti-o cu apa rece, adaugati-o in mancarica si mai completati cu un pic de apa, cat sa acoperiti totul. Lasati inca 3-5 minute, apoi adaugati cateii de usturoi taiati feliute, mai lasati un minut, presarati mararul tocat si stingeti focul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi