Ardei iuti murati

La varza sau la o ciorba fierbinte simtiti adesea nevoia de ceva “asortat"? In regula, ardeii iuti vor fi partenerii vostri loiali in perioada imediat urmatoare. Vine postul, vine frigul, cu ce sa ne incingem papilele gustative daca nu cu micutii ardei piperati si aromati?



Retete de pastrare a lor peste iarna sunt multe, dar una dintre cele mai simple si care poate fi abordata si de catre cei care nu prea au experinta cu muraturile e cea in care borcanele nu se fierb – le sterilizati, doar, inainte de preparare.
Asadar, umpleti patru-opt borcane cu ardeii iuti cumparati de la piata (si spalati-i inainte, desigur; jumatate de kilogram de ardei ar trebui sa va ajunga), apoi faceti separat o solutie cu 1 litru de apa si 1 litru de otet. Fierbeti-o si dizolvati in ea o lingura de miere (sau zahar) si o lingurita de sare. Eu prefer mierea zaharului, mi se pare ceva mai sanatoasa, oricum zahar gasim in mai toate conservele din comert. Mierea le amelioreaza ardeilor iuteala si le da un gust mai aromat.
Lasati solutia sa se raceasca pana este doar calduta sau chiar rece, daca vreti ca ardeii sa fie mai tari.
Puneti in fiecare borcan, daca mai vreti, cateva boabe de mustar, apoi turnati solutia. Inchideti capacele ermetic si lasati borcanele in bucatarie, o zi, apoi puteti duce conservele la rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi