Tarta cu dovlecel, carne si ardei rosu

Desi francezii sunt maestri la tarte cu legume, verdeturi si branzeturi, eu iar am adaugat si carne in acest "quiche" consistent. Aceasta nu inseamna ca nu puteti sa sariti peste ea, inlocuind-o cu inca un dovlecel sau alte legume, dupa cum va place. Ceapa caramelizata, ardeiul rosu, oul si aluatul fraged dau oricum savoare acestei tarte. Buna, desigur, si pentru ocazii speciale.


Ingrediente pentru aluatul fratuzesc
200 g faina
100 g unt
1 ou
sare si piper

Ingrediente pentru umplutura
3 cepe medii, tocate cubulete
doi dovlecei mici, dati pe razatoarea cu ochiuri mari
2 morcovi, dati pe razatoare
1 ardei capia rosu, mare
1 felile de muschi de porc (optional), taiata marunt de tot
2 oua
200 ml lapte
ulei, sare, piper
putin parmezan proaspat ras

Cum se face aluatul frantuzesc
Se prepara aluatul cu macar jumatate de ora inainte, astfel: se cerne faina intr-o farfurie si se adauga in ea untul moale, taiat cubulete. Se adauga sare si piper, apoi se framanta bine pana iesie un aluat sfaramicios, ca in imaginea de mai jos. Se adauga oul (de preferinta batut, eu m-am grabit si am uitat, dar mi-a iesit si asa) apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat neted. (Mai adaugati faina daca se lipeste de maini). Pe o masa presarata cu faina, intindeti din aluat o foaie, pentru o forma de 25-30 cm. Tapetati forma de tarta cu aluatul obtinut si dati-o la frigider pentru macar jumatate de ora inainte de preparare.






Cum se face tarta
Puneti intr-o tigaie non aderenta ceapa tocata cubulete si morcovul dat pe razatoare si caliti, cu sare, piper, un pic de zahar, pana ce legumele se caramelizeaza usor. Adaugati dovleceii rasi si amestecati usor, pana ce se fac legumele. Se scot deoparte, intr-un castron, apoi, daca folositi, se caleste si carnea, taiata cuburi cat mai mici si in care adaugati condimente dupa gust.



Se amesteca impreuna cu legumele si se lasa la racit. Se bat ouale bine si se adauga laptele. Se aduce tarta din frigider si se umple cu amestecul, care se niveleaza usor. Se toarna deasupra ouale batute cu lapte.




Se taie ardeiul rosu cubulete, se caleste in aceeasi tigaie si se presara deasupra tartei.



Se rade deasupra parmezan si se da tarta la cuptor, la foc mediu, unde se coace in cam 30-45 de minute. Verificati inainte de a o scoate ca umplutura sa fie legata si oul facut. Se serveste calda sau cat mai proaspata, pentru ca a doua zi isi pierde mult din savoare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi