Supa crema de legume

Este una dintre cele mai simple supe crema, cu o textura cremoasa. Nu aveti nevoie de robot de bucatarie pentru ea, iar pe o vreme ploioasa si rece ca aceasta va va inviora cu caldura, culoarea si vitaminele ei. Pe mine m-a inveselit, am pregatit-o dis de dimineata... cand am vazut ce urat e afara.



- 6 morcovi
- 3 cartofi medii
- 1 ceapa
- 500 ml suc de rosii pasteurizat (cumparat de la raionul de sucuri, nu de la cel de conserve de tomate)
- 2 l apa
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita ulei de floarea-soarelui
- 1 legatura patrunjel verde
- piper dupa gust

1) Se curata ceapa de coaja si se lasa intreaga. Morcovii se curata si se taie rondele. Se pun la fiert in 2 litri de apa, impreuna cu sarea si lingurita de ulei, iar cand morcovii s-au inmuiat usor se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se lasa la fiert pana ce legumele sunt perfect fierte, se scoate creapa si se arunca (multi nu o plac, dar pentru cei care o tolereaza se poate pasa si ea impreuna cu restul legumelor).
2) Se scot legumele din apa , care probabil a scazut aproape la un sfert, cu o lingura cu sita. Se pun intr-un castron mare unde se fac piure cu un pasator sau o furculita, se adauga la loc in apa si se toarna desupra lor sucul de rosii. Se mai da un clocot si se stinge focul, apoi se presara cu patrunjel proaspat tocat. Se poate servi atat calda cat si rece, presarata cu piper proaspat macinat.

Eu prefer sa pasez legumele cu pasatorul pentru piure (cu care zdrobesc de altfel si avocado, pentru a pastra o textura mai groasa in caz ca fac gucamaole).

Ingredintele sunt extrem de ieftine, dar mie mi se pare mai degraba o reteta nobila, imbogatita de painea neagra, simpla, pe care prefer sa o mananc ca atare, neprajita. Dar se poate servi si cu crutoane. Vegetarienii vor adora supa asta, care e gata si repede.
Se mai poate adauga la servire si o lingura de smantana.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi