Pastrav la cuptor, cu sos de rosii

Mă gândeam că pentru unii astăzi e încă zi de post, adică dezlegare doar la ulei și la, hm, vin. Dar sper că ei nu caută rețete de păstrăv la cuptor la ora asta.

Păstrăvul proaspăt, cu sos de roșii și dat la cuptor este sănătos, delicios, dietetic... iar pentru cartofi o companie minunată. Pentru că domnii Natur nu prea au voie lângă alte feluri de carne (dacă sunteți adepți ai dietei Atkins sau ai altor teorii combinaționiste).



Păstrăv cu sos de roșii, la cuptor
  • 1 păstrăv proaspăt, curățat și spălat
  • 1 morcov (opțional), tăiat rondele
  • 1 ardei roșu
  • 1 roșie tăiată în două și apoi rondele 
  • 350 ml suc de roșii
  • 100 ml vin alb 
  • 1/2 lămâie, tăiată rondele
  • 3 căței de usturoi, întregi
  • 100 ml apă
  • sare, piper, cimbru, 
  • câteva rămurele de busuioc proaspăt sau 2 crenguțe de rozmarin

Puneți peștele direct în tavă (eu i-am tăiat capul și coada pentru că tava mea e mică) și adăugați în el, pe lângă el și peste el toate ingredientele. Nu contează ordinea, puteți să vă jucați cât vreți și cum vreți.
Acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor 30-40 minute. daca ați pus și morcov lăsați mai mult, că nu are timp să fiarbă. Verificați peștele (atenție la abur când scoateți folia) și dacă e gata mai lăsați tava, fără folie, încă 10 minute la cuptor, cât să mai scadă apa.
Eu am fiert cartofii natur până ce aproape am obținut un piure, după cum vedeți și nici nu mi-am bătut capul cu dimensiunile exacte ale cuburilor. Dar stropiți-i, atât pe ei, cât și peștele, cu încă un pic de lămâie... și se vor topi în gură, nu-i va mai păsa nimanui cum arată.



Și un detaliu pe textura peștelui, înainte să mănânc... Mmm, delicios!






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi