Supa de legume cu mei

Meiul, un aliment care  a fost apreciat si prezent timp indelungat in alimentatia noastra inca de pe vremea dacilor este astazi rareori de gasit in retete. Lucru destul de greu de inteles din moment ce are o serie de calitati si, mai ales in alimentatiile de post sau vegetariene ar trebui sa stea la loc de cinste. Sursa de proteine, slab caloric, este de remarcat in special pentru ca nu contine gluten si pentru atributele sale alcaline (despre hrana acida si cea alcalina si efectele acestora in organism spre exemplu pe Viataverdeviu, Alcalinizarero sau Suntsanatosro)

In supe, meiul se poate adauga in loc de paste fainoase. Se clateste in cateva ape si se fierbe separat, la fel ca si orezul, in de 4 ori mai multa apa, cu sare. Se spumeaza. Cand bobul este fiert, ramane inflorit si seamana foarte bine cu un pilaf sua un terci subtire.



Aici, intr-o supa racoritoare, vegetariana. Am adaugat cateva linguri de mei fiert, la final, in supa aromata, facuta cu ceapa, morcovi, telina, radacinoase, ciuperci, dovlecei si suc de rosii. Savuros.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi