Tocanita de ciuperci cu mei

TOCANITA DE CIUPERCI CU MEI
Tocanita de ciuperci este cam acelasi lucru cu o tocanita de carne, avand cantitati de proteine aproape similare, doar ca fara grasimi, cu mai putine calorii si usor de digerat. Mai ales acum, in post, cand multi se plang de balonare din pricina alimentatei... este esential sa alegem mancare cat mai usoara pentru stomac: asadar, alegeti ciuperci in locde carne si terci de mei in loc de mamaliga.

Ingrediente pentru 2 portii:  500 g ciuperci, 1 ardei capia rosu, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 1 conserva de rosii in sos.
Se calesc ceapa cu ardeiul intr-un pic de ulei, pana cand ceapa devine galbuie, sticloasa. Se spala ciupercile, se sterg si se taie in 2 sau 4, cu tot cu coaja si picoruse. Se pun la calit impreuna cu legumele, iar cand s-au rumenit usor se adauga conserva de rosii si apa cat sa acopere totul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, dafin, dupa gust. Se lasa pana ce ciupercile se fierb, dar isi pastreaza textura usor elastica. la final se adauga 2 catei de usturoi, taiati feliute, se mai lasa 30 de secunde si de da de pe foc. Se serveste presarata cu patrunjel verde si cu terci de mei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi