Aluat frantuzesc. Cum se face

Desi l-am folosit pentru o tarta, stiu ca multi au nevoie de aceasta reteta si in mod separat, pentru diferite placinte si quiche-uri, asa ca iat-o:



Ingrediente pentru aluatul fratuzesc
200 g faina
100 g unt
1 ou
sare si piper


Cum se face aluatul
Se prepara aluatul cu macar jumatate de ora inainte de a fi pus la cuptor, cu umplutura dorita, astfel: se cerne faina intr-o farfurie si se adauga in ea untul moale, taiat cubulete.



Se adauga sare si piper, apoi se framanta bine pana iesie un aluat sfaramicios, ca in imaginea de mai jos.



Se adauga oul (de preferinta batut, eu m-am grabit si am uitat sa il bat, l-am pus intreg, dar mi-a iesit oricum bine) apoi se framanta, pana se obtine un aluat neted. (Mai adaugati faina daca se lipeste de maini).



Pe o masa presarata cu faina, intindeti din aluat o foaie, pentru o forma de 25-30 cm. Tapetati forma de tarta cu aluatul obtinut si dati-o la frigider pentru macar jumatate de ora inainte de preparare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi