Chiftelute de somon


Aceste chiftelute de somon sunt foarte bune si mai sanatoase decat cele de porc sau pui, dar nu sunt pentru toate gusturile! Cred ca sunt doar pentru cei care stiu sa aprecieze finetea pestelui in preparate clasice.

Chiftelutele de somon Hobbybucatar sunt moi in interior si crocante in exterior, iar aceasta pentru ca spre deosebire de ce spun alte retete, cele de aici nu sunt cu faina. Eu am mizat doar pe pesmet pentru a obtine o crusta crocanta afara, iar apoi si pe o portie mica de unt, pentru un interior mai savuros. Gustul m-a surprins chiar si pe mine. Merg cu o simpla salata verde, cu lamaie, si sunt perfecte pentru o cina usoara si rafinata. Delicios!

Pentru 4 portii, ai nevoie de: 2 cartofi albi, 150 g somon, 1 ou, 25 g unt, marar proaspat, pesmet, ulei pentru prajit, sare si piper

Cum se prepara: Somonul se da cu sare si piper si se pune tigaia cu grill, unde se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cei doi cartofi se curata de coaja, se taie cuburi (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii sunt fierti, se scot cu o spumiera, se zdrobesc, se paseaza cu untul pentru a se obtine un piure si se lasa sa se raceasca. Se scot oasele din somon (daca aveti un medalion si nu un file) si se indeparteaza pielea, iar carnea se marunteste. Se adauga in piure, se adauga si marar tocat, se drege de sare si se mai adauga piper. Obtineti o pasta moale si compacta.

Incingeti o tigaie cu ulei si puneti pesmetul intr-o farfurie. Cu ajutorul unei linguri, se pune cate o gramajoara din piure de somon in pesmet, se dau bilele prin pesmet si se modeleaza chiftele rotunde mai grosute. Eu am facut, de proba, si una dreptunghiulara, care apare in prima fotografie. Dar cele rotunde se pot intoarce mai usor cu ajutorul spatulei cand sunt rumenite. (Interiorul fiind moale, cu cat este mai mare chifteaua, cu atat riscati mai mult s-o imprastiati prin tigaie.)

Se scot chiftelutele pe servete de hartie, se scurg si se servesc de preferinta calde, cu salata verde stropita cu lamaie. Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi