Cum se face tortilla

Nimic nu este mai bun decat o tortilla proaspata, calda, facuta in casa. Se poate prepara din faina de grau sau faina de porumb si este genul de "paine" la indemana ori de cate ori ai nevoie.


Tortillas cu faina de grau

3 cani faina
2 lingurite praf de copt  

1 linguriță de sare
4-6 linguri ulei
1 cana de apa calda


Intr-un castron mare, se amesteca faina, praful de copt si sarea. Se adauga toata apa calda deodata si uleiul, apoi se framanta. Se obtine un amestec compact, dar usor lipicios, care se lasa 10 minute sa se odihneasca, acoperit. Se fac apoi din el 8-10 bile aluat.
Se pudreaza un blat cu faina si se intinde fiecare bila cu sucitorul/facaletul. In timp ce intindeti foile, puneti la incins o tigaie. Se pun foile de aluat in tigaie si se lasa pana se rumenesc.

Aceste foi ca de lipie pot fi servite cu o serie de umpluturi interesante: legume crude sau gatite, carne, pui, creme de branza etc. Tortillas de porumb merg servite cu o umplutura de avocado, rosii si ceapa. O varianta inedita de a le prepara este cea din reteta Tortillas cu carne tocata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi