Cum se prepara hreanul. Sosuri cu hrean

Asa cum o sa aflati din articolul Hreanul, beneficii pentru sanatate, un  borcan de hrean ras amestecat cu sare, oțet și ulei de măsline este perfect pentru raftul de alimente-minune din frigider. Pentru un borcan mic este suficient să cumpărați două rădăcini de hrean proaspăt de la piață și vă va ajunge cam o lună... Aceasta cu condiția să nu fie favoritul tuturor membrilor familiei.



Hrean la borcan, cum se face

Pentru că este el însuși un conservant natural, hreanul nu are nevoie de prea multe fasoane la prepapare. Poate fi cel mai simplu sos, ușor de pregătit, care se păstrează foarte bine la frigider toată luna: dat pe răzătoare, se amestecă apoi cu o vinegretă făcută în proporții egale din și ulei de măsline, oțet de mere și apă. Se adaugă sare după gust și se poate amesteca direct în borcan.


Probabil cel mai dificil este până reușești să îl razi pe tot, pe răzătoarea mică. Am luat pauze dese, deși am avut doar două tulpini de data aceasta. Dar aroma lui parfumată îmi stârnește atât de multe amintiri din copilărie (era condimentul preferat la bunicului), încât a fost o reală plăcere să-l pregătesc. Merge la rulada de mușchi file de acum câteva zile, oare v-am spus deja?




Știați că...
Hreanul este numit uneori și "muștar nemțesc", deoarece în bucătăria germană este foarte folosit. Ca și valoare culinară sau condiment, poate fi asociat și cu wasabi-ul asiatic, din mâncarurile japoneze.


Sosuri de hrean

Sos cremos de hrean. 3 linguri de hrean ras, 1/4 ceașcă smântână, 1 linguriță muștar, 1 lingură maioneză de casă, 1 lingură de ceapă verde tocată mărunt se amestecă. Sosul se servește la fripturi, în special de porc.

Sos fin de hrean. 15 g hrean proaspăt ras, înmuiate în 2 linguri de apă caldă, 1 lingura otet de vin alb, 1 varf de cutit de praf de mustar, 1 vârf de cuțit de zahăr pudră, sare si piper dupa gust, 150 ml smântână slabă. Bun pentru toate tipurile de carne slabă, pește, pui.

Sos celtic de hrean. 2 linguri cidru de mere, un vârf de linguriță de sare, 1/2 linguriță miere, 1 linguriță boabe de muștar zdrobite, o lingură de hrean ras, 1/2 cană smântână. Merge cu carne și legume în egală măsură, inclusiv în salate.


2 comentarii:

  1. Super interesant, l-am incercat pe cel cremos, a fost foarte gustos si picant yammy. Aveti idee cum procur cidrul? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cidrul se gaseste in unele supermarketuri, dar depinde de magazin. Cum este o bautura usor alcoolica, din fructe, asemanatoare cu otetul de mere, il puteti inlocui fara probleme in reteta cu otet de mere, daca nu gasiti cidru.

      Ștergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi