Muschi file umplut cu ciuperci

Astazi am ales o reteta consistenta si, chiar daca este ceva mai migaloasa in ce priveste asamblarea, cu siguranta o veti nota - o rulada cu muschi file si ciuperci. 

Gatita la cuptor si umpluta cu un amestec de ciuperci, ceapa si ardei rosii, care dau o fragezime si o aroma delicioasa carnii, aceasta rulada poate reprezenta felul principal la un pranz sau la o cina festiva, inclusiv pe o masa de sarbatoare.




Pentru inceput  luati un muschi file de porc de cca 1-2 kg. De preferat o bucata mai lunga decat am luat eu (pentru ca va deveni mai lata dupa taiere, ceea ce va ajuta sa tineti mai usor umplutura in rulada). Desfaceti-l pentru a obtine o banda lata de carne. Condimentati cu sare, piper si cimbru si lasati macar 2 ore. Daca aveti timp, faceti o marinata cu ulei, condimente si otet sau vin si lasti-l peste noapte la frigider.







Puneti la calit intr-o tigaie, in putin ulei de masline, 500 g ciuperci champignon albe sau brune, taiate bucatele, 2 cepe taiate cuburi si 2 ardei rosii taiati cubulete.


Dupa ce ciupercile s-au facut iar ceapa a devenit sticolasa, dati deoparte, lasati un pic sa se raceasca si adaugati sare, piper, 2 oua si o legatura de patrunjel sau marar tocate. Puteti adauga dupa gust si alte condimente, inclusiv usturoi ras.


Puneti pe muschi umplutura astfel obtinuta si incepeti sa rulati, avand grija sa nu dati umplutura pe afara. Strangeti marginile cu scobitori pe masura ce avansati cu rularea.  Unii folosesc ata obisnuita pentru a coase marginile; oricum ar fi, la final trebuie avut grija sa se scoata scobitorile sau firele.



Se asaza rulada intr-o tava cu capac, se toarna desupra ulei, vin si apa, cat sa acopere muschiul pana la jumatate, se adauga in tava legumele ramase de la umplutura, se acopera cu o folie de aluminiu si se da 2 ore la cuptor, la foc mediu. Inainte de a scoate rulada, se mai lasa in cuptor, descoperita, 10 minute, pentru a se rumeni (timp in care puteti adauga cativa catei de usturoi in sos, pentru o aroma mai puternica).



Pofta buna! Pentru servire, castraveciorii murati sunt la fel de buni ca salata de sfecla rosie pe care am gatit-o aici.


1 comentarii:

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi