Pulpe de pui cu rosii cherry si cimbru proaspat, la cuptor


O reteta delicioasa de duminica, sanatoasa si consistenta, cu pui fraged si carne bine patrunsa la foc mic, care se topeste in gura. Aromele mediteraneene de rosii cherry si cimbru se potrivesc de minune cu carnea moale. Cativa catei de usturoi, pe care sa ii adaugati la sfarsit, cand se rumensc pulpele, vor da aroma finala si apetisanta.

Pulpe de pui cu rosii cherry si rozmarin, la cuptor

  • O mana de rosii cherry, bine coapte
  • 6 copanele de pui (crescut ecologic, iti spune de ce Alimentatia Paleo, )
  • 1 ceapa alba mica
  • ulei de masline
  • 1 mana crengute proaspete de cimbru
  • sare, piper
  • 4-5 catei de ustoroi

Intr-o cratita cu capac sau un vas care poate fi acoperit cu folie de aluminiu, aranjati copanele de pui si presarati printre ele rondelele de ceapa, rosiile cherry taiate in jumatati, crengutele de rozmarin, apoi adaugati sare si piper. Stropiti din belusg cu ulei de masline, apoi turnati apa cat sa acoperie 3/4 din copane. Acoperiti cu capacul sau cu o folie de aluminiu si dati la cuptor 1 ora.

Dupa o ora, indepartati capacul si verificati daca pielea de pe copanele se desprinde usor de carnea de dedesubt. Acesta este semnul ca pulpele s-au facut. Daca nu sunt gata, mai lasati acoperit pana sunt bine patrunse, depinde de cuptor. Apoi scoateti capacul si adaugati cateii de ustori taiati in jumatati. Mai lasati la cuptor, descoperit, 10-15 minute, pana ce pulpele se rumenesc usor la suprafata care iese din apa.

Merge servit cu un piure in varianta sanatoasa - broccoli si conopida oparite si pasate la mixer, cu un pic de ulei de nuci sau masline.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi