Salata cu pastrama crud-afumata si nuci



Inspirata de o salata cu piept de rață afumata in casa, servita la un restaurant pe care l-am descoperit incantata (Antricot, in Promenada Mall, Bucuresti, o sa mai vorbesc despre loc in curand), m-am gandit ca intotdeauna carnea crud-afumata, in doze echilibrate va da bine intr-o salata. Dar, dacă în ceea ce privește rața, măiestria de a o preparara este apanajul francezilor, noua, romanilor, nu ne-ar sta mai bine cu porcul?

Inspectand raftul cu specialitati din magazin, am gasit un muschi crud afumat de la G.R., care mi s-a parut foarte potrivit pentru aceasta salata, asa ca am adaugat in cos un mix de salate la punga si un ardei gras galben, ca sa dea culoare. Nuci, lamaie, ulei de masline si (daca nu tii dieta merge cu) un vin rose, sec si fructat, aveam acasa, asa ca nu a mai fost nevoie de alte cumparaturi. E gata in doar 2 minute si nu trebuie decat sa amesteci urmatoarele:


Pentru 4 porții
  • salata, amestec de soiuri dulci si fire de sfecla rosie
  • 1 ardei gras galben
  • 100 g nuci
  • 200 g carne crud uscata (e foarte buna cea de porc)


Pentru vinegreta:
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei masline
  • sare, piper, o mana de amestec de seminte

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi