Salata de sfecla rosie

Pentru astazi avem o reteta foarte simpla de salata pentru friptura: sfecla rosie, extrem de usor de facut, ieftina si gustoasa. Se poate pastra mai multe zile la borcan, in frigider, intr-o vinegreta, fara a fi conservata. Va fi urmata de o reteta de muschiulet umplut cu ciuperci, la care se potriveste foarte bine, dar merge practic la orice tip de friptura sau mancarica de carne cu legume.




Din 3-4 sfecle rosii se obtin doua borcane, iar salata nu trebuie conservata daca se consuma in cateva zile. Curata sfecla de coaja si taie-o rondele sau felii, apoi pune-o intr-o oala cu multa apa si fierbe-o 2-3 ore, pe jumtate acoperita cu capac. Cand sfecla s-a inmuiat, pregateste o vinegreta din parti egale de ulei si otet: pune-le intr-un borcan sau o sticla cu capac, adauga sare si apa pana la jumatatea vasului, apoi pune capacul si agita bine.

Prefer fierberea pentru ca este mai "curata", insa sfecla coapta la cuptor, in coaja, intr-o tava, primeste un usor gust de afumat care o face surprinzatoare si delicioasa. Poti spala coaja inainte, pentru a fi mai usor de curatat ulterior. Taie rondele sau cuburi cand e gata, dupa plac, apoi acopera sfecla din borcane cu vinegreta si amesteca bine. Se serveste rece.

Nu uita: pentru ca este o salata proaspata, neconservata, se mentine la frigider, in borcane, maxim trei zile.



Alte idei cu sfecla rosie

Hreanul ii da un gust inedit si picant sfeclei. la aceasta salata se poate adauga un gust inedit daca se da o radacina de hrean pe razatoare si se amesteca in vinegreta.

Stiai ca... sfecla rosie poate fi folosita si ca garnitura, nu doar ca salata? Se poate obtine din ea un piure delicious, daca o fierbi si o amesteci cu un pic de unt sau cu un ulei bun, putina zeama de masline, sare si piper

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi