Tortillas cu carne tocata

Tortillas de grau se servesc cel mai adesea cu pui si legume, asa ca aceasta reteta cu carne tocata poate parea cel putin suprinzatoare pentru unii. Cu toate aceastea, combinatia carne picanta de porc, salata verde si ardei capia rosu creeaza o umplutura perfecta pentru foaia moale de tortilla.


Pentru umplutura: 500 g spata de porc tocata, 1 cutie rosii cuburi (conserva), 100 ml ketchup picant, 1 ceapa, 1 ardei gras sau capia rosu, condimente (cimbru, sare, piper, dafin), ulei de masline

Se curata ceapa si se taie cubulete, apoi se pune la calit intr-o tigaie cu margini inalte, in uleiul de masline (nu de alta, dar venim cu carnea tot aici).

Se adauga ardeiul rosu, tocat tot cuburi. Se calesc amandoua pana ce se inmoaie ceapa si devine aurie.

Se adauga si carnea tocata (si bine spalata inainte de tocare) si se lasa la rumenit cca 30 minute, amestecand des. Cand carnea e rumenita, se adauga si conserva de rosii cuburi, ketchup-ul si se amesteca bine, condimentandu-se cu sare, piper, cimbru si 3 frunzulite de dafin.

Se mai lasa cca 20 minute pe foc mediu, amestecand des, pana ce carnea este bine patrunsa, iar zeama scade.

Continutul ajunge pentru 8 tortillas: se incalzesc tortillas, apoi se pune pe fiecare tortilla o frunza de salata, se adauga cateva bucati de ardei capia rosu si doua linguri de umplutura de carne. Se ruleaza. Sa aveti pofta!



2 comentarii:

  1. Mereu ma feream de tortilla si burritos, dar asta cu siguranta as vrea sa incerc.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca te-am convins si multumesc si eu, mie mi-au placut mult, pentru ca sunt tortillas din faina de grau si seamana destul de mult cu niste lipii. Chiar, o sa revin in curand si cu reteta de foi de tortillas:)

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi