Chiftelute sau parjoale cu carne de porc, servite cu legume la gratar

Cui nu ii este cunoscuta senzatia aceea in care te asezi la masa cu ceva bun in fata, impreuna cu cateva persoane dragi si cu un vin bun alaturi? Si incepi sa mananci si sa povestesti, sa faci schimb de retete, de glume... si parca nu iti vine sa te mai opresti niciodata. Mancarea buna creeaza dependenta, iar starile de bucurie si mai si! Ca sa nu te ingrasi de la atata bunastare, m-am gandit sa iti fac astazi o propunere mai "decenta" pentru talie, dar totusi ca de weekend, asa...



Sfatul este: serveste legume la gratar langa chiftelutele de carne (prajite, cu faina, deh!... dar atat de bune incat iti vine sa mananci cate un lighean intreg odata!). Se stie ca piureul de cartofi sau cartofii prajiti nu reprezinta pentru talie o asociere prea fericita la carne. Daca vrei si paharul de vin de langa, ar trebui sa renunti la muraturile cu otet... deci o alternativa perfecta pentru a condimenta masa este putin sos de hrean, "mustarul nemtilor" cum i se mai zice.

Chiftelute de porc

Cum se fac chiftelutele. Pentru 2-3 persoane, 250 g carne de porc cu un pic de grasime, tocata (si scursa bine) se amesteca impreuna cu un ou, o ceapa, o legatura de marar tocat, sare, piper si cimbru. Din pasta astfel obtinua se fac chiftelute (adica parjoale) care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.


Legumele (dovlecel si ardei de diverse culori) se taie fasii, se dau cu un pic de ulei de masline, sare si piper, se pun pe tigaia cu grill si servesc alaturi de chiftelutele calde, cu un pahar de vin rosu sec (sau un rose fructat, mai usor).




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi