Crap la cuptor cu sos de rosii

Un peste accesibil ca pret si gustos, sursa de proteine si grasimi bune, crapul se numara printre alegerile inteligente pe care le poti face pentru o masa de pranz sau cina. Prajirea sau frigerea sunt variantele simple de a gati crapul, insa iata o reteta de peste la cupor care iti poate schimba perspectiva asupra lui.


Ghimbirul si otetul balsmaic innobileaza aceasta reteta, iar medalioanele mari de crap folosite il fac sa concureze cu pesti mai apreciati din punct de vedere al serivirii pe mese festive. Si crapul de Dunare este o susra importanta de acizi grasi sanatosi omega 3, iar prepararea la cuptor este o metoda mai sanatoasa de gatire.

Crap usor picant, la cuptor, cu legume si ghimbir

4 medalioane a 200 g de crap (sau o coada de crap ori un un crap de cca 1 kg, taiat rondele)
1 ceapa mica rosie
1 ceapa  mica alba
1 ardei capia rosu
1 ardei gras galben
1 conserva de rosii cuburi
1 radacina de ghimbir mica
4-6 catei de ustori
100 ml otet balsamic de vin rosu (sau 1 pahar de vin rosu)
100 ml ulei de masline
1 legatura patrunjel verde
sare, piper

Folie de aluminiu


Taie ceapa si ardeii marunt si pune primul strat de legume, pe fundul unei tavi adanci. Adauga rosiile si patrunjelul.


Presara crapul cu sare si piper si freaca-l si in interior cu aceste condimente. Curata ghimbirul si usturoiul si taie-le cuburi. Pune pestele peste legumele din tava si adauga peste el cuburi de ghimbir si rondele de usturoi.


Toarna deasupra otet balsamic, un pic de apa si ulei de masline, apoi da la cuptorul incins si lasa 40-50 minute, acoperit cu folie de aluminiu.


Scoate folia si mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca. Serveste rondele de peste impreuna cu sosul de legume din tava, cplus orice fel de garnitura preferi.



De retinut: Crapul este o sursa de grasimi bune, iar dat fiind fapul ca este bogat in gelatina, din el se poate face inclusiv piftie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi