Paste cu fructe de mare

Fructele de mare au fost mereu considerate potrivite pentru gusturile sofisticate. Prin urmare, par a fi gatite de specialisti, pentru degustatori de profesie - consumatori din aceia care nu prea intra in bucatarie, din simplul motiv ca prefera sa le manance intotdeauna in oras. Iar sa te delectezi cu fructe de mare undeva pe o terasa, in apropierea marii sau oceanului, in vacante, pe bulevardele din orase noi, isorice sau exotice, pare... doar mult mai normal decat sa le faci si sa le mananci acasa.

 

Dar adevarul este ca fructele de mare sunt usor de gatit si au nevoie de ingrediente putine pentru a-si pune in valoare savoarea. Pentru o cina romantica sau un simplu moment de alint, te va binedispune o astfel de reteta, indiferent de sezon. Alaturi de un pahar de vin bun, iti va aduce pe limba gusturile vacantelor la mare si va declansa stari de confort "roz". Da, ca vin eu recomand un rosé sau, culmea, desi multi stiu ca fructele de mare se potrivesc cu vinul alb (spre exemplu Feteasca), eu prefer chiar un vin rosu pentru ele. Fructat, demisec.

Aceasta reteta de paste cu fructe de mare dureaza doar 15 minute. Ai nevoie doar de un amestec de fructe de mare, o mana de paste si un pic de unt, usturoi si lamaie pentru a le pune in valoare, oferindu-le cateva arome pline si usor de recunoscut.


Foloseste un amestec de scoici (citeste mai mule despre soiuri si aici), creveti, caracatita si calamar. Probabil ca in cele mai mule cazuri vei gasi un astfel de amestec congelat, dar poti cumpara si fructe de mare proaspete, de regula midii si creveti. Oricum prepararea e similara:


Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot se adauga fructele de mare, care sunt gata in 5 minute. Se scot cu o lingura cu gauri, pe o farfurie.


Se fierb pastele, se scurg de apa, si, cat sunt inca fierbinti, se adauga in ele un cub de unt si se amesteca bine. Cat sa obtii un sos  fin, care le imbraca frumos.


Curata 3-4 catei de usuroi, taie-i rondele. Ia o tigaie non-aderenta, topeste inca un pic de unt:


 Adauga frucele de mare si usturoiul si lasa 30 secunde - 1 minut pe foc iute. Stoarce deasupra un pic de zeama de lamaie si amesteca, apoi da de pe foc.


Adauga-le peste paste. Si nu uita de vin. Amintiri fericite!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi