Taietei de orez cu tofu si legume

Dupa un eveniment care a avut loc la Băcănia Veche, Charity Shop (o sesiune de gatit interactiva, gazduita de chef Marius Tudosiei) mi-am adus aminte ca am mancat si la restauranul Mongol ceva asemanator. Si uite-asa a apărut o idee grozava, satioasă, vegetariană si, desigur, pe baza de tofu pentru reteta mea de azi. Taietei de orez cu cuburi de tofu (soia) si legume. Originea: bucataria asiatica.



Se pune la fiert apă cu sare, iar când aceasta da in clocot, se adauga taieteii si se lasa intre 2 si 5 minute, in funcție de indicatiile de pe pachet. Se scurg si se amesteca cu putin ulei (de nuci, de preferat; sau cu unt, daca nu esti la vreo dieta) si se pastreaza calzi pentru pasul urmator.


Se pregătesc
1/2 limetă
1/2 ardei gras galben
1 ardei roșu
1 dovlecel zucchini, cu tot cu coajă, spălat
1 rădăcină mică de ghimbir, curățat și tăiat cuburi mici-mici (am uitat sa-l pun in poza
2-3 linguri sos de soia, gros, la sticlă
1 lingura ulei de floarea soarelui, pentru calit

Se taie toate (legumele și tofu) cuburi,


Se pun la călit, in ordinea următoare: mai intai legumele si ghimbirul, cu sare, piper, cimbru si sos de soia. Se adauga cuburile de tofu, se lasa 2 minute, sa se rumeneasca, la foc iute.


Se adauga si taieteii de orez.Se stoarce deasupra jumatate de limeta.


Amesteca totul, doar scuturand tigaia, ca sa nu distrugi textura frumoasa a pastelor de orez si a cuburilor de tofu, apoi poti transfera felul astfel obtinut pe 2 farfurii. Presara si cu verdeata (eu busuiocul il am tot timpul plantat de mine, pe pervaz), adu alaturi si sosul de soia si condimenele. Pofta buna!

Nu uita! Tofu este cea mai importanta sursa vegetala de proteine, ideala pentru vegetarieni, iar pastele de orez reprezinta o alternativa sanatoasa pentru cei care evita graul sau glutenul. Asa ca per total combinatia este nu doar interesanta si exotica, ci si sanatoasa. Iar de textura cuburilor de tofu facute la tigaie, la fel de elastice ca un cascaval pe o pizza calda, o sa ai si tu ceva de spus. (Poti comenta mai jos, oricum, daca ai intrebari sau observatii).


P.S. Acum, in fotografie am bagat si marca de tofu pe care oricum o folosesc de obicei: Inedit. Pentru reteta asta, merge tofu afumat, eu folosesc simplu si e destul de bun si asa.
Pe de o parte, mi s-a parut corect sa se vada ce am folosit in reteta, pentru ca Dr. Oetker a organizat evenimentul mai sus mentionat, iar fara eveniment nu ma gandeam sa gatesc si sa verific in propria mea bucatarie cu e cu tofu la tigaie.
O sa mai spun doar ca Inedit este cea mai cunoscuta si apreciata marca, pe baza de soia nemodificata genetic, cu un gust si o textura ideala pentru tot felul de combinatii (dar mai multe la ei pe site).

1 comentarii:

  1. delicios si sanatos!!! am facut si mi-a placut. e drept cam scumputz cu taietei de orez dar merita!!! am dat 6 lei pe taietei si 5.50 pe tofu...busuioc n-am. merge oricum si fara. si cu carne oricum tot cam acolo te ajunge pretzul...oricum imi place. recomand!!!

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi