Un upgrade la raftul cu delicatese mediteraneene

Vara a venit, retetele mediteraneene si-au reintrat in drepturi, mie mi-a crescut busuiocul pe pervaz, asa ca mi s-a parut ca este momentul pentru un upgrade pe raftul cu ingrediente speciale, menite retetelor usoare: cu peste, paste, fructe de mare si ulei de masline. Recent, intr-o vizita prin Promenada (stiti ca de obicei, va fotografiez si va mai scriu pe blog unde se mananca bine pe acolo), am facut si o alta "ghidusie". M-am oprit cu tot cu aparatul foto la un magazin drag mie, Oliviers&Co, unde stiu ca gasesc tot soiul de delicatese: punct ochi, punct lovit.


Daca esti in Bucuresti, stii sa apreciezi calitatea, ai gusturile fine si ai la tine ceva bani de investit in delicatese, as zice sa faci si tu o vizita pe aici, pentru ca merita.
Cred ca pana si cel mai "frugal" shopping aici te ajuta sa iti creezi acasă propriul raft de specialitate, care te va sustine in proiectele culinare dintre cele mai ambitioase. Eu am descoperit la Oliviers&Co cu incantare un mini univers gurmand, o bogatie de arome si idei.



Uleiul de măsline, aurul verde al Mediteranei, are, se stie, efecte beneficie pentru sănătate, tonus, aspect, dar este tototdată și condimentul cheie al rețetelor mediteraneene. La boutiqe-ul de minuni Oliviers&Co (la nivelul -1 in Promenada), uleiul de măsline este produsul cheie, pe care il gasesti in nenumărate forme, ca ingredient sau condiment: soiuri, specialitati, peraparate speciale si recomandări diverse. 

Altfel, produsele de pe rafurile Oliviers&Co provin din Italia, Franta si Spania: cu adevărat cele mai de seamă surse de produse de calitate, din gastronomia mediteraneană. (Apropo, mi-au spus ca realizarea unui singur produs din oferta poate lua, in tarile de origine, de la 6 luni până la 3 ani de munca. Mi se pare normal. Asa se nasc produsele de calitate, nu in graba...).
Mai bine las si imaginile sa va spuna mai multe.









 
Ce feluri de produse gasesti la Oliviers&Co? Am scurtat si eu pe cat am putut, ca sa nu ma bag in povesti (ei au o gramada de pvesti despre produsele lor, ce, cum se face, de und eprovine, din ce soi de masline, struguri, rosii, trufe etc. provin toate.). Asadar:

1) O colecție de uleiuri de măsline atent selecționate, de primă presă la rece, picante, aromate sau delicate. Uleiurile și oțeturile, pot fi degustate ca și vinul și au gusturi ce variază în funcție de soiuri și prelucrare;
2) Specialități pe bază de ulei de măsline și plante tot cu ecouri mediteraneene: busuioc, mentă, citron, beragmotă, ghimbir, usturoi etc;
3) Paste de măsline și tapenade, realizate după rețetele unor chef-i celebri și conservate în borcane mici;
4) Din lumea legumelor și fructelor, alte gusturi și texturi autenice, cu rețete la borcan;
5) Rețete marine, cu paste de pește savant preparate – tot ce e mai bun din mare;
6) Creații speciale ale Oliviers&Co – ketchup si maioneză de casă surprinzătoare pentru papilele gustative. Plus alte sosuri diverse, care merg cu biscuiții și chipsurile specialitatea casei;
7) Oțeurile balsamice de excepție, oțetul de vin de Modena fiind marele clasic, cu varietăți diverse, un adevărat elixir al salatelor bune;
8) Condimente atent selecționate cu arome impecabil păstrate în cutii demne de cea mai rafinată bucătărie;
9) O largă gamă de trufe și produse pe bază de trufe.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi