Tarte cu crema de vanilie si fructe de padure, fara zahar

Cate calorii poate sa aiba o tarta? Tinand cont de faptul ca are faina, unt si ceva creme in ea, probabil o multime, nu-i asa? Ei, iata ca am gasit secretul unor tarte cu 25% mai putine calorii, dar cel putin la fel de delicioase ca orice tarta. Racoritoare, cu fructe, cu aspect rustic si usor de modelat, fara sa fie nevoie sa ungi tava sau sa folosesti hartie de copt. Aceste mini-victorii parfumate au aparut pe blog gratie sprijinului celor de la Laboratoarele Remedia, care mi-au oferit recent spre testare cateva dintre produsele lor. Hai sa vedem mai intai reteta.


 Tarte dulci cu crema de vanilie si fructe de padure

Vedeta acestei retete este Green Sugar, un indulcitor natural pe baza de extract de Stevia rebaudiana (nu ștevia romaneasca, atentie, e vorba de alta planta, care indulceste preparatele culinare inca din cele mai vechi timpuri!), in doua forme, lichida si granulata. Utilizarea lor in loc de zahar, in aceasta reteta, mi-a scazut semnificativ numarul de calorii dintr-o tarta.

Din 237 calorii pe / 100 g, cate are de obicei o tarta, scadeti 25%, valoarea calorica a zaharului. Grasimi 15 g /100 g

Ingrediente pentru tarte


Pentru spuma de fructe
  • 500 g fructe de padure
  • 40 picaturi de indulcitor Green Sugar lichid (se comporta foarte bine la fierbere, testat si garantat, si nu cristalizeaza nici dupa preparare, atunci cand trebuie sa bagi tartele la rece, in frigider)



Crema de vanilie rapida
  • 1 plic de crema de vanilie de la Dr. Oetker
  • 2-3 linguri indulcitor Green Sugar Cooking (desi Dr. Oetker recomanda zahar pudra, Green Sugar Cooking s-a comportat perfect in acest amestec, dizolvandu-se la mixer, fara a se granula. Din nou, minunat)
  • 250 ml lapte rece, de la frigider


sau Crema de vanilie, de casa (daca nu te grabesti)
  • 500 ml lapte rece, 
  • 3 linguri Green Sugar Cooking 
  • 4 galbenusuri, 
  • 2 linguri faina, 
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Pentru aluatul de tarte (suficient pentru 12 tarte mari sau 16 mici sau o forma mare de tarta)
  • 500 g faina
  • 250 g unt rece
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • sare


Tarte cu crema de vanilie si spuma de fructe, mod de preparare

E un dulce destul de simplu daca nu te impacientezi si le iei pe rand. Poate fi gata in mai putin de ora, asa ca lucreaza pas cu pas, fara sa te precipiti.

1) Pregateste aluatul de tarte, pe care il vei tine la frigider pana faci cremele. Iata cum se face un aluat de tarte foarte bun:



2) Prepara spuma de fructe, pe care o vei lasa la racit apoi. Intr-o tigaie, pune amestecul de fructe. Adauga 40 de picaturi indulcitor Green Sugar lichid.




3) Da spuma de fructe de pe foc, lasa sa receasca si pune-o intr-un pahar, borcan sau castronel. Daca iti place desertul mai dulce sau sunt fructele mai acrisoare, poti gusta si ajusta spuma la gust, adaugand cu mai multe picaturi de Green Sugar lichid.

  (Uf, am stropit cutia... nu-i nimic, e mai autentic, se vede ca am folosit-o. La pozat cu ea!)

4) Ne apucam de crema de vanilie. Respecta instructiunile de pe plic daca folosesti crema gata preparata, de la Dr. Oetker. Tine minte doar ca zaharul pudra recomandat este inlocuit foarte bine de catre Green Sugar Cooking, care se comporta perfect si se dizolva imediat sub actiunea mixerului, ajutand crema sa se omogenizeze in doar 3 minute (la viteza "Turbo"). Se da crema la rece.


Cum se face crema de vanilie de casa (dietetica): galbenusurile se bat cu un tel. Se toarna esenta de vanilie, indulcitorul Green Sugar Cooking si faina cernuta si se bat mai departe cu telul. Se dauaga laptele cald, treptat, amestecand incontinuu. Se obtine o crema similara ca si consistenta cu cea de mai sus (am mai folosit-o in tarte altadata, dar nu si de aceasta data.). Se da la rece.

4) Etapa coacerii aluatului. Scoate aluatul, pudreaza cu faina pe un blat sau pe o foaie de copt, daca vrei sa nu se lipeasca.



Daca ai forme de briose, rupe aluatul in bucati mici, rotunde, din care vei face foi groase de un centimetru, cu ajutorul unui sucitor. Pudreaza cu faina, dar scutura bine inainte de a le pune in forma. Modeleaza aluatul cu mana. Nu te ingrijora de forma finala, ai grija doar ca grosimea de 1 cm a baltului sa fie cat mai uniforma. Eu am mizat pe nota rustica.


Nu e nevoie sa ungi sau sa tapetezi forma (formele), daca este teflonata. Se da la cuptor cca 20 de minute, la foc mediu. Verifica sa fie rumenite, dar nu le lasa sa arda. Se obtine un aluat faramicios si crocant, ca de biscuiti. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca (altfel crema se va topi si va curge din tarte).


Se umplu formele de briose. Cu crema de vanilie si spuma de fructe, dupa plac.


Pentru ornare, merg si menta, dar si lamaia rasa.



Mai jos, mai multe informatii despre produsele Green Sugar, din prezentarea de la Laboratoarele Remedia.


"Green Sugar este un  îndulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana si eritritol, obtinut din porumb, prin procesul natural de fermentatie, în prezenta drojdiei Moniella pollinis.
Spre deosebire de alți îndulcitori pe bază de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al cărui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el să nu modifice (cu amăreala specifică steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici măcar în urma procesului de gătire la temperaturi înalte. Astfel puteti continua să preparati prăjiturile si sucurile preferate, fără teama de a compromite gustul original.
Consumul de Green Sugar nu aduce numai bucurie papilelor gustative, ci are reale beneficii asupra organismului. Prin efectele extractului de stevie, Green Sugar:
  • mentine echilibrul glucozei in sange;
  • stimuleaza secretia de insulina;
  • reglează mecanismul gastro intestinal;
  • stimuleză activitatea cerebrală;
  • scade pofta de dulce si pofta de mancare;
  • reglează tensiunea arterială;
  • scade nevoia de fumat.
În plus, Green Sugar nu fermentează si este recomandat persoanelor care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil si colită de fermentatie.
În cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiană creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier si asupra terminatiilor nervoase din stomac!
 De retinut este și faptul că Green Sugar nu produce carii, nu prezintă riscul cancerigen al indulcitorilor sintetici si are actiune anitibacteriana si antifungică. Deci nu actionează negativ asupra procesului de digestie.
Pe o piață de consum în care majoritatea alimentelor sunt modificate sau contin conservanti dăunători organismului, trebuie mentionat faptul că Green Sugar nu are în componenta materii prime modificate genetic si nu produce dependenta prin administrare pe termen îndelungat."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi