Pastrav in sos de bere



Pastrav in sos de bere, la cuptor. 
Vezi reteta sub imaginile de mai jos.








Desi am mai publicat retete cu pastrav, de pilda pe cea cu pastravul in sos de rosii, la cuptor, cred ca aceasta este o reteta mult mai potrivita pentru fragilul si deliciosul peste de ape de munte.
De retinut: pastravul este un peste sensibil la caldura, el trebuie pastrat pe pat de gheata pana la preparare. Prepararea lui in bere ii pastreaza gustul fin.

Pastravi cu bere, la cuptor

  • 2 pastravi mari
  • 2 cepe
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare, piper boabe
  • 500 ml bere

Idei de garnitura: piure de cartofi, sparanghel oparit sau fasole verde cu usturoi

Cum se face:
1. Se curata si se spala bine pastravii intr-un vas cu apa rece,  in care ai stors zeama de la jumatate de lamaie. Zeama de lamaie va pastra aroma carnii de pastrav. Se sterg pestii cu un servet curat. Se pudreaza cu sare si faina. (Poti sari etapa cu faina. Si eu am facut-o, iar pastavul iese foarte bun si asa.)

2. Se curata lamaia si cepele de coaja, apoi se taie rondele. Se asaza intr-o tava pentru cuptor, cu capac sau care poate fi acoperita cu folie de aluminiu. Se adauga pastravii pe patul de ceapa si lamaie, se rup frunzele de dafin si se presara peste peste. Se adauga boabe de piper.

3 Se toarna incet berea pana ce pestii sunt aproape acoperiti. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit. Se lasa 30 de minute, apoi se scoate capacul/folia si se mai lasa 10 minute, pana ce pestii se rumenesc. (Mai scurge din berea in care au fiert, daca e cazul, pentru a se rumeni). Si, da, ii poti servi cu o bere alaturi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi