Mancarica de spanac cu ardei

Dragi vegetarieni si amatori de sanatate la farfurie, astazi o noua sursa de vitamine si minerale: fier, vitamina C, potasiu, vitamina K, calciu din belsug. Plus ceapa si usturoiul, numai bune pentru imunitate (pe o vreme ca asta...), plus sucul de rosii, recunoscut anticancerigen. Mancarica de spanac, cu ardei gras, conopida si alte legume bune.







Mancarica de ardei cu spanac

  • 6 ardei capia de toata culorile
  • 1 legatura mare de spanac (2 kg)
  • 2 cepe albe, medii
  • 1 conopida mica
  • 2 morcovi
  • cateva ciuperci
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • Cateva fire verzi de orgeano, marar, patrunjel
  • 2 frunze de dafin
  • Sare, piper, dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • ulei pentru gatit (daca folositi de masline puneti unul cu gust delicat)

1) Fierbe o oala mare cu apa. Cand apa da in clocot, adauga spanacul bine spalat. Lasa cca 10-15 minute, apoi scoate spanacul si scurge-l bine de apa. Lasa deoparte sa se raceasca, intr-o sita.
2) Curata si taie ardeii cubulete. Taie si ceapa cubulete. Da morcovii pe razatoare, taie ciuprecile cuburi si taie conopida bucatele.
3) Incinge uleiul intr-o oala mare, nonaderenta, si pune toate legumele la calit, pe foc mediu. Pune sare si piper. Amesteca cu o lingura de lemn incontinuu.
4) Cand legumele s-au inmuiat, adauga conserva de rosii. Umple cutia goala de conserva cu apa si adauga peste mancare si apa aceasta. Pune frunzele de dafin si lasa sa fiarba 10 minute.
5) Adauga spanacul, potriveste de sare si piper, adauga verdeturile si cateii de usturoi tocati. Mai lasa 30 secude, apoi da de pe foc. Pofta buna!

(Sfat. E cea mai buna cat e proaspata, asa ca gateste-o cand sunteti mai multi la masa.)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi